12 bogoslova primili kandidaturu uoči Blagovijesti

Primanje kandidature

Među kandidate za đakonat i prezbiterat primljeno je osam bogoslova na naslov Splitske-makarske nadbiskupije, tri bogoslova na naslov Riječke nadbiskupije, te jedan bogoslov iz Porečke i Pulske biskupije.

Prvi “Evo me” i proslava rođendana nadbiskupa Barišića

Bogoslovi su izgovorili svoj prvi „Evo me“ na putu prema svećeništvu tijekom svečanog misnog slavlja, koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup, mons. Marin Barišić. Nadbiskup je Barišić na isti dan proslavio svoj 75. rođendan i s time ispunio svoju kanonsku dob za umirovljenje od biskupske službe. Na svečanom je slavlju koncelebrirao i već davno umirovljeni svećenik i povjesničar don Slavko Kovačić, koji je na isti dan obilježio 58. obljetnicu svoga svećenstva. U koncelebraciji su sudjelovali i odgojitelji Centralnog bogoslovnog sjemeništa, rektor Don Đuliano Trdić, vicerektor Don Franjo Frankopan Velić i duhovnik Don Mato Brečić, te nadbiskupski tajnik Don Nikola Šakić i ekonom CBS-a Don Tomislav Bašić.

“I mi možemo postati u svom životu gluhi i nijemi za Božju riječ”

U svojoj je homiliji, nadbiskup se Marin osvrnuo na evanđelje od dana, gdje Isus istjera nijemog zloduha iz jednog čovjeka, te naglasio kako i mi sami možemo postati u svom životu kao vjernici gluhi i nijemi za Božju riječ, ako nam se srca ohlade i ne gore više za Kristom.

Poslije mise nastavilo se ovo veliko slavlje uz svečanu večeru i druženje. Zajednica bogoslova i odgojitelja uručila je slavljenicima prigodne darove za rođendan odnosno za obljetnicu misništva.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook objavi.

Podijeli: