Proslava Sv. Jeronima – suzaštitnika našeg bogoslovnog sjemeništa

Jučer, 30. rujna 2021., proslavili smo suzaštitnika našeg bogoslovnog sjemeništa, sv. Jeronima svečanom sv. misom u 18 sati u kućnoj kapelici koju je predvodio nadbiskup mons. Marin Barišić. Na slavlju su koncelebrirali splitsko – makarski nabiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, vlč. Đuliano Trdić, don Franjo Frankopan Velić, don Mato Brečić, don Nikola Šakić i don Roko Glasnović.

Zahvalnost za Riječ života

Nadbiskup je na početku slavlja pozdravio odgojitelje i izrazio dobrodošlicu bogoslovima prve godine. Istaknuo je domovinsku povezanost dolaskom novih bogoslova iz riječke metropolije. U propovijedi nadbiskup je rekao da trebamo biti zahvalni za Riječ života. Osobito je naglasio potrebu za obrađivanjem tla svoga srca kako bi sjeme Božje riječi moglo donijeti plodove. Navodeći primjer sv. Jeronima, pozvao je sve prisutne da im Betlehem bude u srcu kako bi crpili Život s izvora jer „nepoznavanje Pisma, nepoznavanje je Krista“.

Zahvala odgojitelja i druženje

Po završetku misnog slavlja, novi rektor CBS-a, vlč. Đuliano Trdić zahvalio se u ime odgojitelja nadbiskupu što je predvodio misno slavlje kao i na povjerenoj službi, obećavši da će čuvati blago Crkve koje im je povjereno. Slavlje je animirao zbor bogoslova predvođen sestrom Lidijom Matijević. Nakon duhovne uslijedila je tjelesna okrjepa uz bratsko druženje u blagovaonici bogoslovnog sjemeništa. Zajedničko druženje završilo je zahvalom vicerektora don Franje koji je istaknuo da je sada provincija Dalmacija iz Jeronimova vremena objedinjena u splitskoj bogosloviji.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook stranici u idućoj objavi.

 

 

Podijeli: