O NAMA

O NAMA

NAŠA BOGOSLOVNA ZAJEDNICA

U našoj bogoslovnoj zajednici trenutno živi oko 30 bogoslova, koji dolaze iz 7 različitih biskupija: Splitsko-makarska nadbiskupija, Dubrovačka biskupija, Šibenska biskupija, Hvarska biskupija, Riječka nadbiskupija, Porečko – pulska biskupija, Trebinjsko – mrkanska biskupija. Uz navedene biskupije, bogoslovija pokriva i druge biskupije koje tu žele poslati svoje svećeničke kandidate.

Naša bogoslovna zajednica je jako raznolika i po rasponu godina, i po zanimanjima a i po životnim pričama koje tvore različite vrste osobnosti. Tako da nas ima onih koji su odmah nakon osnovne škole bili u sjemeništu, ima i onih koji su nam se pridružili odmah nakon srednje škole, a ima i onih koji su nakon fakulteta ili određenog životnog iskustva osjetili da ih Bog zove te su došli u bogosloviju.
S nama zajedno žive i naši odgojitelji: rektor don Vedran Torić, vicerektor don Danko Kovačević, te naš duhovnik don Jure Vrdoljak.

ODGOJITELJI

DON
DANKO KOVAČEVIĆ

VICEREKTOR

DON
VEDRAN TORIĆ

REKTOR

DON
JURE VRDOLJAK

DUHOVNIK

SURADNICI U FORMACIJI

S. LIDIJA BERNARDICA MATIJEVIĆ

PJEVANJE

DON
MARKO TROGRLIĆ

KATEKIZAM, ISPOVIJED

DON
HRVOJE MRAVAK

ISPOVIJED

SVAKODNEVNI ŽIVOT

Naš svakodnevni dnevni red sastoji se od zajedničke molitve časoslova, sv. Mise, svakodnevnog euharistijskog klanjanja, molitve sv. Krunice i zajedničkih objeda. Uz molitvu, kroz jutro imamo vrijeme predviđeno za studijska predavanja, kao i popodnevno vrijeme za učenje. Ne nedostaje nam ni slobodnog vremena za rekreaciju, druženje i sport. U to spadaju igranje nogometa, stolnog tenisa, razni izleti, druženja uz film, kokice i palačinke, itd.

U sklopu cjelokupne bogoslovne formacije imamo:

  • tjedna predavanja o Katekizmu Katoličke Crkve
  • mjesečne jednodnevne duhovne obnove u svetištu Gospe Lurdske – Vepric
  • mjesečne posjete naših biskupa, uz sv. Misu, večeru i zajednički susret u kojem biskupi s nama dijele svoja bogata životna iskustva
  • formacijske susrete po temama koje su bitne za kvalitetnu bogoslovnu formaciju, gdje nam kao gosti dolaze i vanjski predavači
  • jednom godišnje duhovne vježbe u šutnji u trajanju od 5 dana.

Primjer dnevnog rasporeda možete pogledati ovdje:

6.20
Jutarnja/Euharistijsko klanjanje/osobna molitva u tišini
7.00
Sveta misa
7.30
Doručak
8.00
Predavanja ili studij
12.55
Pohod, objed, radne akcije i slobodno vrijeme
15.30
Studij
18.15
Večernja/Nagovor duhovnika / Katekizam
18.40
Osobna molitva u tišini
19.00
Večera i slobodno vrijeme
20.45
Krunica i povečerje ad libitum
22.00
Silentium (Šutnja)

Dnevni raspored može varirati ovisno o danu u tjednu ili posebnim događajima.

GALERIJA IZ SVAKODNEVICE