Posjet biskupa Roka Glasnovića

U četvrtak, 19. svibnja 2022. godine novi dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović, posjetio je Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu.

Misno slavlje uz prigodnu homiliju

Na početku misnog slavlja, biskup Roko pozdravio je okupljene bogoslove i odgojitelje s uskrsnim pozdravom: „Mir vama“. Ovaj uskrsni pozdrav odražava jedno trajno raspoloženje, koje bi trebalo resiti svakoga kršćanina, kaže dubrovački biskup, a to jest mir i radost. U svojoj je propovijedi mons. Glasnović dalje razvio ovu temu osvrnuvši se na ključni misao iz evanđelja od dana: „Ostanite u mojoj ljubavi da vaša radost bude potpuna“ (usp. Iv 5, 9-11). „Što to znači, ostati u ljubavi?“ pita se on, te odgovori: „Ako ljubimo, onda geslo za nas jest: ne moja nego Tvoja volja, o Bože. Čuvajmo zato Božje zapovijedi da ljubav Božja ostaje u nama“.

Svečana večera i druženje

Nakon misnog slavlja, susret zajednice bogoslova i odgojitelja s biskupom Glasnovićem nastavio se kroz svečanu večeru i neformalno druženje, gdje su bogoslovi imali prilike slušati ovog izrazito mladog biskupa kako govori o svom već iskustvima bogatom životnom putu koji ga je vodio od bogoslovije, preko službe župnika i biskupskog tajnika pa sve do same pastirske službe biskupa.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook objavi.

Podijeli: