Hodočašće blaženom Alojziju Stepincu u Krašić

U četvrtak, 10. veljače 2022. dio bogoslova naše zajednice s rektorom vlč. Đulianom Trdićem i vlč. Matom Drljom hodočastio je blaženom Alojziju Stepincu u Krašić.

Svečano euharistijsko slavlje u crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću

U Krašiću nas je dočekao i ugostio župnik župe Krašić vlč. Ivan Vučak. Po dolasku, razgledali smo obnovljeni spomen dom blaženog Alojzija u kojem je blaženik živio u razdoblju od 5. prosinca 1951. do svete smrti 10. veljače 1960. Sudjelovali smo na svečanom euharistijskom slavlju koje je u crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću povodom 62. obljetnice svete smrti bl. Alojzija Stepinca predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Nadbiskup je u homiliji govorio o vjerničkom stavu bl. Alojzija, istaknuo je: “O nesalomivom stavu ovog Božjeg viteza, najbolje govore pisma u kojima treperi njegova pastirska duša. Tako biskupu Čekadi piše: „Stavljam Ti toplo na srce, dragi preuzvišeni, da budeš potpuno vedar s obzirom na budućnost naše Crkve. Ako ja umrem ovdje, rado ću položiti svoj život za Boga i Crkvu Katoličku. Bog bitke nikada ne gubi, rekao sam više puta, a to ponavljam i sada. Neće je izgubiti niti u borbi s jugoslavenskom komunističkom partijom“.

Posjet nacionalnom svetištu svetog Josipa

Nakon svete mise župnik Krašića vlč. Ivan Vučak počastio nas je ručkom na čemu mu od srca zahvaljujemo. Pri povratku u Split posjetili smo Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu i župu Vrbovsko gdje nas je ugostio župnik vlč. Hrvoje Poljak.

Bogu hvala na današnjem danu i susretu s blaženim Alojzijem i svim dobrim ljudima.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook stranici u idućoj objavi.

Podijeli: