IZLET BOGOSLOVA NA BLAGDAN SVETOGA JOSIPA RADNIKA

Na blagdan Sv. Josipa Radnika, naša je bogoslovna zajednica pošla na izlet u Kaštelansko područje. Započeli smo ovaj prekasan i poseban dan u jutarnjim satima na prijevoju Malačka, na obroncima planine Kozjaka, gdje se nalazi i Memorijalni park i Spomenik hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Od tamo smo zajedno propješačili do lokaliteta Biranj, odnosno crkvice Sv. Ivana Krstitelja, koju narod naziva crkva Sv. Ivana od Birnja, gdje smo uživali u pogledu na Kaštelanski zaljev, Split i srednjodalmatinske otoke.

BIBLIJSKI VRT

Zatim smo se spustili na kaštelansku stranu, u podnožje Kozjaka u biblijski vrt Stomorija, gdje se nalazi jedno od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, s pripadajućom crkvicom Sv. Marije od Špiljana, koja je podignuta još daleke 1189. godine, danas zvane „Gospe od Stomorije“.

IGRE I NATJECANJA

Nakon zajedničke mise u crkvici svetišta, srdačno nas je pozdravio tamošnji župnik don Božo Plazibat, a obitelj Čorić iz Kaštel Novoga za nas je pripremila obilni roštiljski ugođaj. Druženje se nastavilo u biblijskom vrtu uz razne igre i natjecanja: potezanje užeta, skakanje u vreći, igranje graničara. Bio je to jedan uistinu zabavan i divan dan, koji ćemo još dugo pamtiti. Hvala dragom Bogu, a posebno zahvaljujemo i našim domaćinima iz župe Kaštel Novi, koji su nas otvorena srca primili i velikodušno ugostili!

Podijeli: