Posjet hvarskog biskupa Ranka Vidovića

Centralno bogoslovno sjemenište posjetio je hvarski biskup mons. Ranko Vidović. Naime, svakog mjeseca bogoslovi imaju priliku bolje upoznati biskupe kroz međusobne razgovore i zajedničko druženje.

Poticaj za dublje sjedinjenje s Kristom u euharistiji

Susret je započeo svečanim misnim slavljem. Na sv. Misi koncelebrirali su odgojitelji CBS – a: rektor don Đuliano Trdić, vicerektor don Franjo Frankopan Velić i duhovnik don Mato Brečić. Đakonirao je đakon Splitsko – makarske nadbiskupije don Ante Mate Antunović.

Sv. Misa održana je u svečanom tonu obogaćena biskupovim duhovnim i sadržajnim poticajim. U propovijedi je naglasio da svako zajedništvo potječe iz zajedništva s Kristom u euharistijskom slavlju. Potaknuo je sveprisutne da dublje urone u misno otajstvo i na dublje sjedinjenje s Kristom u euharistiji.

Nakon zajedničke večere zajednica CBS – a razgovarala je s biskupom. Bogoslovi su postavljali pitanja iz konkretnog života, nadovezivali su se na elemente biskupove propovijedi, pitali ga o njegovom odnosu sa Gospom, o odnosu prema narodu, o poštivanju svećenika i dr. Atmosfera je bila opuštena čemu je mnogo pridonijela biskupova duhovitost.

Bogoslovi su bili radosni zbog biskupova dolaska, a na poseban način bogoslovi iz Solina kojima je biskup Ranko bio župnik u Solinu u župi Gospe od Otoka prije nego što je imenovan hvarskim biskupom.

Bogoslovi su osjetili biskupovu radost zbog dolaska u bogosloviju. Osjetili su da govori iz srca i da mu je drago da može biti s njima.

Na kraju, hvala biskupu Ranku na predivnom susretu!

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook stranici u idućoj objavi.

Podijeli: