Nadbiskup Dražen Kutleša pohodio CBS Split

Splitsko-makarski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečko i Pulski, mons. Dražen Kutleša posjetio je 5. svibnja 2022. Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu.

Otajstvena dimenzija i veličina svečenićkog poziva

Nadbiskup je predslavio u našoj sjemenišnoj kapeli svečano misno slavlje. Koncelebrirali su rektor CBS-a don Đuliano Trdić, vicerektor Franjo Frankopan Velić, te duhovnik don Mato Brečić i tajnik splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišiča, Don Nikola Šakić. U svojoj je propovijedi nadbiskup koadjutor istaknuo pred bogoslovima otajstvenu dimenziju i veličinu svećeničkog zvanja: „Svako svećeničko zvanje veliko je otajstvo! To je otajstvo ljubavi Božje prema čovjeku. To je tajna o kojoj treba razmišljati, živjeti je i cijeniti je cijeli život“. Osvrnuvši se na Drugu Poslanicu Korinćanima (4,7), nadbiskup je Kutleša okupljene bogoslove upozorio, ali ujedno i ohrabrio, da je blago poziva za svećenstvo od Boga položeno u njih kao u „glinenu posudu – u krhku, slabu i nesavršenu posudu, ali u isto vrijeme i posudu koja je dobila milost da postane drugi Krist“.

Zajednička večera i druženje

Poslije večere, nadbiskup se Dražen susreo i nastavio razgovarati s bogoslovima i njihovim odgojiteljima o temama vezani uz teološki studij i formaciju bogoslova.

Zahvaljujemo mons. Draženu Kutleši na pohodu i zajedništvu u molitvi i druženju.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook objavi.

Podijeli: