ISPOVIJEST VJERE I PRISEGA VJERNOSTI CRKVI

U utorak 20. lipnja 2023., u večernjim satima kandidati za đakonat i prezbiterat Splitsko – makarske nadbiskupije pred apostolskim upraviteljem mons. Želimirom Puljićem, ispovijedili su vjeru i izrekli prisegu vjernosti Katoličkoj Crkvi.

KANDIDATI ZA REĐENJE

Kandidati za prezbiterat Splitsko – makarske nadbiskupije su: don Ivan Šesto, don Ivan Mamić, don Renato Pudar, don Danijel Maršić, don Igor Goleš, a kandidat za đakonat je Robert Pudar.

U kapeli sv. Tita, u Nadbiskupskom ordinarijatu, ovom događaju nazočili su: delegat s općim ovlastima don Franjo Frankopan Velić, rektor CBS-a don Đuliano Trdić te vicerektor don Tomislav Kutleša.

Susret je započeo molitvom, nakon čega je nadbiskup Želimir pozdravio kandidate i nazočne svećenike. Na početku su kandidati potvrdili da vjeruju sve i svaku pojedinost što sveta Crkva Katolička predlaže vjerovati. Izjavili su da slobodno i svjesno bez izvanjske prisile žele primiti svete redove đakonata i prezbiterata. Potom su obećali poslušnost zakonitoj crkvenoj vlasti u svemu što naredi u skladu sa Zakonikom kanonskoga prava i drugim crkvenim zakonima i propisima.

NADBISKUPOV GOVOR

Po završetku obećanja, nadbiskup Želimir uputio im je par riječi o važnosti onoga što su izrekli te ih ohrabrio i potakao da mole i da se čuvaju reda, da kroz cijeli život čuvaju neoskvrnjenim ljiljan čistoće te da budu široke duše u svemu. Kratko im je protumačio tekst dr. Čedomila Čekade u kojem se stari svećenik obraća mladom i stavlja mu nekoliko naglasaka o novom životu koji je započeo nakon ređenja. Potom je nadbiskup Želimir podijelio ređenicima za prezbiterat potvrde o završenoj pastoralnoj godini čiji je voditelj bio don Nediljko Ante Ančić.

Susret je zaključen molitvom i pjesmom Majci Božjoj “Zdravo Djevo” te druženjem i razgovorom za obiteljskim stolom.

Svećeničko i đakonsko ređenje slavit će se u crkvi Svete Obitelji u subotu, 24. lipnja s početkom u 10 sati.

Podijeli: