Duhovna obnova CBS Split-a u Masnoj luci

Od 23. do 25. rujna bogoslovi i odgojitelji Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu započeli su novu odgojnu godinu s odlaskom na duhovnu obnovu u franjevačkoj kući molitve u Masnoj luci na Blidinju (BiH). Duhovnu je obnovu vodio fra Josip Vlašić, koji je u svom nagovoru poticao bogoslove na razmatranje svoga odnosa sa živim Bogom kroz različite etape u životu svetoga Petra i njegovih značajnih susreta s Kristom. Nakon nagovora i pokorničkog bogoslužja bogoslovi su imali priliku povući se u šutnju i razmatrati i moliti u tišini, okruženi prirodnim ljepotama park prirode Blidinje.

Izlet u Ramu

U subotu popodne, bogoslovna je zajednica krenula na izlet u Ramu, te usput posjetila i grob Dive Grabovčeve na Kedžari, usred Vran planine, gdje smo se zajedno pomolili i spomenuli se ove hrabre mlade žene, koja je podnijela mučeničku smrt i umrla na glasu svetosti.  Nakon toga smo nastavili svoj put prema još jednom značajnom mjestu duhovne povijesti ovoga podneblja – Franjevačkom samostanu Rama-Šćitu, gdje se nekada nalazila čudotvorna slika Gospe od Milosti, koja se danas štuje u Sinju, kao Gospa Sinjska.

Duhovnu obnovu smo završili nedjeljnom misom u kući molitve u Masnoj luci, koju je predvodio voditelj duhovne obnove, fra Josip Vlašić. Ovdje smo imali priliku slaviti euharistiju kao prava Crkva, ističe fra Josip u svojoj homili, okupljeni „od svih četiri strane svijeta“, zajedno s vjernim pukom okolice, kao i mnogim pristiglim gostima, koji su došli iz Zagreba i Dubrovnika.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook objavi.

Podijeli: