Duhovna obnova CBS-a u Livnu

U petak i subotu (1. i 2. travnja 2022. godine) naša je bogoslovna zajednica bila na Duhovnoj obnovi u Livnu. Točnije: put nas je odveo u Duhovni centar „Kuća Djeteta Isusa“ u Žabljaku, kojeg vode časne sestre splitske provincije „Služavki Malog Isusa“.

Svjedočanstvo Don Luke Klarice o bogoslovnoj formaciji

Duhovnu obnovu vodio je Don Luka Klarica, mladomisnik i vicerektor Riječke bogoslovije. U svojem uvodnom nagovoru, Don Luka je svjedočio o svojoj bogoslovnoj formaciji i nutarnjim previranjima na putu prema svećeništvu. Za vrijeme svoje bogoslovne formacije u Rijeci, rođeni je Sinjanin doživio trajnu odvojenost od svoje obitelji kao najveći izazov i kušnju. Tada je naučio, da je za biti svećenik bitno postepeno se riješiti nezdrave navezanosti na obiteljske i prijateljske veze, kako bi postigao potpunu nutarnju slobodu, koja bi mu omogućila osobnu predanost i raspoloživost za služenje Bogu i ljudima, kaže Don Luka.

Na kraju duhovne obnove, neki su od bogoslova, zajedno sa svojim odgojiteljima, otišli još obići znamenitosti grada Livna, te smo se u subotu u kasnim popodnevnim satima svi skupa vratili napunjenih „baterija“ u Split.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook objavi.

Podijeli: