1. dan hodočašća u Slavoniju

U četvrtak, 31. travnja, u ranojutarnjim satima naša bogoslovna Zajednica se uputila na četverodnevni izlet u Slavoniju. Na početku puta bogoslov Stipe predmolio je krunicu. Na putu nam se pridružila i č. s. Lidija Matijević, rodom Slavonka. Usput nam je pokazala znamenitosti Slavonije i protumačila njezinu prošlost.

Trpinjska cesta i Ovčara

U 15:00 sati konačno smo stigli na naše prvo odredište: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti. Obilazak i kratko tumačenje.

Uputili smo se prema Spomen domu Ovčara. Ostali smo par minuta u tišini. Izmolismo Očenaš i otpjevasmo Regina caeli. Pokoj vječni daruj im Gospodine.

Dolazak u Franjevački samostan, misno slavlje i obilazak vodotornja

Oko 17:00 sati došli smo u Franjevački samostan. Po dolasku pozdravlja nas gvardijan fra Ivica koji nam tumači povijest Vukovara i franjevačke crkve i samostana. Crkva i samostan su fino obnovljeni, a neke, namjerno ostavljene rane, podsjećaju nas na ratna vremena.

U 18:30h imali smo svetu misu sa narodom. Župni vikar fra Josip predslavio je svetu misu, uz koncelebraciju odgojitelja splitske bogoslovije. Misno slavlje pjevanjem su popratili naši bogoslovi. Nakon sadržajnog dana, domaćini pripremiše okrjepu.

Potom smo se zajednički uputili na vodotoranj. Visoki 50-metarni toranj pruža pogled na polako usnuli grad. Poneki bogoslovi uputili su se u večernju šetnju i dodatno razgledavanje grada.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj facebook objavi.

Podijeli: